Omgeving

Laat je verrassen door de omgeving!

Spot de big 5 van de Veluwe of maak een actief uitstapje.

Onze recreatiepark is gelegen in de prachtige bossen van de Veluwe in het zeer oude plaggestekerdorp Hoenderloo dat als centraal vertrekpunt dient voor een verkenningstour van de omgeving. Voor wandelaars, fietsers en natuur- en kunstliefhebbers een ideale plek om tot rust te komen. U wordt omringd door natuur, bossen en u kunt hier in alle stilte het wild bekijken. Op nog geen 4 km afstand vindt u al bij de ingang van het Nationale park De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller museum en het Jachthuis Sint. Hubertus. Beiden de moeite van het bezoeken waard. Tevens vindt u een aantal gezellige steden in de omgeving van het park. Denkt u een aan Apeldoorn, Arnhem of Ede. Alle drie gezellige steden om lekker te shoppen en te eten.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het Park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten), zoals de boommarter. Fiets-, wandel- en GPS-tochten worden aangeboden in het Bezoekerscentrum, waar ook het Museonder, het ondergrondse natuurmuseum ligt. Bezoekers kunnen uiteraard ook het Park verkennen op één van de 1.700 gratis Witte Fietsen.

Het Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Jachthuis Sint Hubertus

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.

Het Jachthuis is ontworpen door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Berlage werkte al voor de Kröllers voordat hij deze omvangrijke opdracht kreeg; de eerste opdracht was het ontwerpen van een kantoorgebouw in Londen. Een andere was die van het ontwerpen van de Schipborg, een modelboerderij in het Drentse Anloo.

Wandelroutes

De Veluwe is volgens velen het mooiste natuurgebied van Nederland en wat is er nou leuker dan dit unieke natuurgebied zelf te ontdekken? Via de knop meer informatie vind u wandelroutes die vertrekken vanaf De Rimboe & Woeste Hoogte.

Tevens is er ook een nieuw aangelegde wandelknooppunten kaart gemaakt voor Hoenderloo. Laat ons vakantiepark je startpunt zijn en maak de mooiste wandelingen die je zelf kunt uitstippelen. 

Fietsroutes

Fietsen door de bossen van de Veluwe is in ieder seizoen uniek! Stap op de fiets en ontdek de prachtige heidevelden, zandverstuivingen en vennetjes.

Via de To Go gids van Visit Veluwe staat u versteld tijdens de fietstocht van alle prachtige details. Wellicht dat u tijdens uw fietstocht in alle stilte en rust de big 5 eens spot in het Nationale park de Hoge Veluwe.

Liever starten op De Rimboe & Woeste Hoogte? Via meer informatie vind u onze routes.

Mountainbike routes

Genieten in de prachtige bossen van de Veluwe. Even je gedachten op 0 zetten. Voor veel mensen is mountainbiken het ultieme gevoel van vrijheid. Door Hoenderloo heb je een aantal mooie mountainbikeroutes om dat gevoel van vrijheid te ervaren! 

Paleis het Loo

Ontdek het oude koninklijke Paleis Het Loo en geniet van de schitterende collectie historische voorwerpen, de tuinen en de fraaie stallen met oude koetsen en oldtimers.

  • Wandel door de schitterende tuinen en het paleispark.
  • Bekijk de unieke collectie kunstvoorwerpen en de prachtige stallen en koetshuizen.
  • Dompel je onder in de geschiedenis van het Nederlands koninklijk huis.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen.

Burgers' Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in Burgers' Zoo woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt.

Apenheul

De Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo’n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. In 2016 zijn ze zelfs verkozen tot Leukste uitje van Nederland. De Apenheul is expert op het gebied van apen.

Kinderpretpark Julianatoren

Het leukste dagje uit voor kinderen tot 10 jaar is Kinderpretpark Julianatoren! Midden in de Veluwse bossen geniet je van de ruim 60 te gekke attracties en mooie shows. Vanaf 12 april is Kinderpretpark Julianatoren weer geopend.

Klimbos

Een bezoek aan het Klimbos is een leuk dagje uit voor jong en oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen. Voor kinderen een spannend avontuur waarbij ze hun eigen grenzen verleggen, maar vooral heel veel plezier hebben! Als volwassene kun je mee klimmen met je kind of kleinkind in het juniorbos, maar je kunt ook zelf aan de slag.

Plaatsen in de omgeving

De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De Rimboe & Woeste Hoogte bevinden zich midden in de bossen van Hoenderloo en is omgeven door een diversiteit aan landschappen: van zandverstuivingen tot bossen en heidevelden. Vanaf het park kunt u met de auto, fiets of te voet de unieke omgeving verkennen.

Om alles uit uw verblijf te halen kunt u ook op verkenningstour in de nabijgelegen steden. 

Apeldoorn (15 kilometer)

Apeldoorn is dé hoofdstad op de Veluwe! U kunt zich laten verassen door een door een bijzondere mix van cultuur, natuur en de stad. Apeldoorn is ideaal voor een heerlijke dag of natuurlijk meerdere dagen uit.

De afstand van ons vakantiepark naar de stad is slechts op 15 kilometer afstand. Binnen 20 minuten kunt u me de auto in Apeldoorn zijn. Tevens is er in de receptie ook een fiets- en wandelkaart af te halen van Apeldoorn.

Arnhem (22,5 kilometer)

Arnhem is en gezellig stad die van alles te bieden heeft! De stad ligt in een prachtige groene omgeving. Als poort naar de Veluwe is de stad niet alleen omringd door natuur maar vind u ook leuke activiteiten, uitjes, restaurants en een prachtige winkelcentrum.

 

Arnhem ligt maar 22,5 kilometer van onze vakantieparken. U bent met de auto binnen een half uur in de gezellige stad Arnhem.

Ede (24,5 kilometer)

Ede is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt, maar het heeft een oergezellig centrum. De zaterdagmarkt in het centrum is bovendien de grootste markt van Gelderland. Van half juli tot half augustus kun je er iedere dinsdag ook terecht voor een gezellige heidemarkt. Voor iedereen wat wils!

Ede is slechts op een afstand van 24,5 kilometer. U bent in Ede binnen een half uur met de auto.

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!