Omgeving

Laat je verrassen door de omgeving!

Spot de big 5 van de Veluwe of maar een actief uitstapje.

Onze recreatieparken zijn gelegen in de prachtige bossen van de Veluwe in het zeer oude plaggestekerdorp Hoenderloo die als centraal vertrekpunt kan dienen voor een verkenningstour van de omgeving. Voor wandelaars, fietsers en natuur- en kunstliefhebbers een ideale plek om tot rust te komen. U wordt omringd door natuur, bossen en u kunt hier in alle stilte het wild eens goed bekijken. Op nog geen 4 km afstand bevindt u zich al bij de ingang van het Nationale park De Hoge Veluwe, het Kröller-Müller museum en het Jachthuis Sint. Hubertus zijn zeker het bezoeken waard. De omgeving is omringd door de steden Apeldoorn, Arnhem en Ede deze steden geven u nog meer mogelijkheden om alles te halen uit uw verblijf op onze recreatieparken. Bekijk onze vakantiehuizen.

 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. 

Meer informatie?
Het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. 

Meer informatie?
Jachthuis Sint Hubertus

Jachthuis Sint Hubertus

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.

Meer informatie?
Wandelroutes

Wandelroutes

De Veluwe is volgens velen het mooiste natuurgebied van Nederland en wat is er nou leuker dan dit unieke natuurgebied zelf te ontdekken? Via de knop meer informatie vind u wandelroutes die vertrekken vanaf De Rimboe & Woeste Hoogte.

Wandel- en fietsroutes
Fietsroutes

Fietsroutes

Fietsen door de bossen van de Veluwe is in ieder seizoen uniek! Stap op de fiets en ontdek de prachtige heidevelden, zandverstuivingen en vennetjes.

Wandel- en fietsroutes

Mountainbike routes

Genieten in de prachtige bossen van de Veluwe. Even je gedachten op 0 zetten. Voor veel mensen is mountainbiken het ultieme gevoel van vrijheid. Door Hoenderloo heb je een aantal mooie mountainbikeroutes om dat gevoel van vrijheid te ervaren! 

Wandel- en fietsroutes
Paleis het Loo

Paleis het Loo

Al sinds 1984 is Paleis Het Loo een museum. De ingerichte kamers en zalen van het paleis laten zien hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten.

Meer informatie?
 Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. 

Meer informatie?
Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in Burgers' Zoo woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! 

Meer informatie?
Apenheul

Apenheul

De Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo’n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. In 2016 zijn ze zelfs verkozen tot Leukste uitje van Nederland. De Apenheul is expert op het gebied van apen.

Meer informatie?
Kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren

Het leukste dagje uit voor kinderen tot 10 jaar is Kinderpretpark Julianatoren! Midden in de Veluwse bossen geniet je van de ruim 60 te gekke attracties en mooie shows. Vanaf 12 april is Kinderpretpark Julianatoren weer geopend.

Meer informatie?
Klimbos

Klimbos

Een bezoek aan het Klimbos is een leuk dagje uit voor jong en oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen. Voor kinderen een spannend avontuur waarbij ze hun eigen grenzen verleggen, maar vooral heel veel plezier hebben! 

Meer informatie?

Plaatsen in de omgeving

De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De Rimboe & Woeste Hoogte bevinden zich midden in de bossen van Hoenderloo en is omgeven door een diversiteit aan landschappen: van zandverstuivingen tot bossen en heidevelden. Vanaf het park kunt u met de auto, fiets of te voet de unieke omgeving verkennen.

Om alles uit uw verblijf te halen kunt u ook op verkenningstour in de nabijgelegen steden. 

Apeldoorn (15 kilometer)

Apeldoorn (15 kilometer)

Apeldoorn is dé hoofdstad op de Veluwe! U kunt zich laten verassen door een door een bijzondere mix van cultuur, natuur en de stad. Apeldoorn is ideaal voor een heerlijke dag of natuurlijk meerdere dagen uit.

De afstand van ons vakantiepark naar de stad is slechts op 15 kilometer afstand. Binnen 20 minuten kunt u me de auto in Apeldoorn zijn. Tevens is er in de receptie ook een fiets- en wandelkaart af te halen van Apeldoorn.

Bekijk hier meer informatie over Apeldoorn
Arnhem (22,5 kilometer)

Arnhem (22,5 kilometer)

Arnhem is en gezellig stad die van alles te bieden heeft! De stad ligt in een prachtige groene omgeving. Als poort naar de Veluwe is de stad niet alleen omringd door natuur maar vind u ook leuke activiteiten, uitjes, restaurants en een prachtige winkelcentrum.

 

Arnhem ligt maar 22,5 kilometer van onze vakantieparken. U bent met de auto binnen een half uur in de gezellige stad Arnhem.

Bekijk hier meer informatie over Arnhem
Ede (24,5 kilometer)

Ede (24,5 kilometer)

Ede is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt, maar het heeft een oergezellig centrum. De zaterdagmarkt in het centrum is bovendien de grootste markt van Gelderland. Van half juli tot half augustus kun je er iedere dinsdag ook terecht voor een gezellige heidemarkt. Voor iedereen wat wils!

Ede is slechts op een afstand van 24,5 kilometer. U bent in Ede binnen een half uur met de auto.

Bekijk hier meer informatie over Ede