27 maart 2023 | 1 min. leestijd
Tips
Uitje
Omgeving

De leukste gezinsuitjes in Nederland

Romy
Redacteur
Het is weer bijna zover: de vakantie staat voor de deur! Het moment om eropuit te trekken met het hele gezin. Nederland heeft heel wat te bieden op het gebied van gezinsuitjes, maar de Veluwe steekt er met kop en schouders bovenuit. In deze blog geven we een overzicht van de leukste gezinsuitjes op de Veluwe.

5x de leukste gezinsuitjes op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Gelderland. Het gebied is erg populair bij toeristen en dat is niet voor niets. We kunnen er heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de mooie natuur. Maar er is meer te beleven dan alleen de prachtige natuur. De Veluwe biedt namelijk ook tal van leuke activiteiten voor het hele gezin. Zo kunt u met de al wat oudere kinderen een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum, waar jullie een indrukwekkende collectie moderne kunst kunnen bewonderen. Of breng een bezoek aan het Openlucht Museum in Arnhem. Hieronder vindt u de top 5 leukste gezinsuitjes op de Veluwe.

Apenheul

De Apenheul is een park waar kinderen apen van heel dicht bij kunnen bewonderen. Er zijn meer dan 300 apen van wel 35 verschillende soorten te zien. Bijzonder aan de Apenheul is dat sommige apen loslopen tussen de bezoekers. Het kan dus zo gebeuren dat een aapje op uw schouder springt. Een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten!

Burgers’ Zoo

Burgers' Zoo in Arnhem is een gezellige dierentuin. De dierentuin is opgedeeld in verschillende werelden, elk met hun eigen flora en fauna. Zo kunnen de kinderen in de Bush op ontdekkingstocht gaan in het tropisch regenwoud, terwijl jullie in de Desert kennis maken met de dieren die in droge woestijngebieden leven. Ook de Ocean is een populaire attractie, waar verschillende zeedieren te bewonderen zijn, zoals haaien en zeeschildpadden. Naast het bekijken van de dieren zijn er ook diverse speeltuinen en horecagelegenheden te vinden in het park. Een bezoek aan Burgers' Zoo is dus een leuke en educatieve dag uit voor het hele gezin.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een prachtig natuurgebied met bos, heidevelden en stuifzandgebieden. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar er zijn ook diverse musea te bezoeken. Zo is er het Jachthuis Sint Hubertus van architect Hendrikus Petrus Berlag, gebouwd in opdracht van het echtpaar Kröller-Müller.

Julianatoren

De Julianatoren is een pretpark in Apeldoorn dat vooral gericht is op jonge kinderen. Er zijn meer dan 60 attracties, zoals achtbanen, draaimolens en waterattracties. Ook zijn er diverse shows en evenementen, zoals de zomershow met Jul & Julia. Naast de attracties zijn er ook verschillende horecagelegenheden en speeltuinen te vinden in het park. Het park is overzichtelijk opgezet, waardoor u als ouder makkelijk zicht kunt houden op uw kinderen.

Klimbos Garderen

Klimbos Garderen is een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin. Kinderen én mama en papa kunnen er klimmen en klauteren op verschillende hoogtes en niveaus. Er zijn diverse parcoursen voor jong en oud, dus er is voor ieder wat wils. De parcoursen variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte, zodat er voor zowel beginners als ervaren klimmers uitdaging is. Naast het klimmen kunt u bij Klimbos Garderen ook terecht voor andere activiteiten, zoals boogschieten en een GPS-tocht.

Boek direct uw gezinsvakantie op de Veluwe!

Wilt u meerdere dagen op de Veluwe verblijven met uw gezin en genieten van alle gezinsuitjes? Boek dan een vakantie op ons vakantiepark. De Rimboe & De Woeste Hoogte ligt midden in het bos en biedt diverse accommodaties, zoals huisjes, luxe vakantiewoningen en chalets. Bekijk het complete aanbod vakantiehuisjes op onze website! Daarnaast zijn er veel faciliteiten op ons park, zoals een verwarmd buitenzwembad, speeltuin, tennisbaan en restaurant. Boek nu uw verblijf bij De Rimboe & De Woeste Hoogte en geniet van een onvergetelijke vakantie met het hele gezin!