23 februari 2023 | 1 min. leestijd
Tips

Rustige vakantie in Nederland

Romy
Redacteur

Interesse in een vakantiehuis kopen op de Veluwe bij De Rimboe? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk ook vaak op zoek naar een rustige vakantie in Nederland. Er zijn veel prachtige plekken in Nederland waar je kunt genieten van een rustige vakantie in de natuur, waarvan de Veluwe misschien wel het mooiste en veelzijdigste natuurgebied is. De Veluwe is een uitgestrekt natuurgebied in het oosten van Nederland, bekend om zijn bossen, heidevelden en wild. U kunt hier mooie wandelingen maken, fietsen, paardrijden en genieten van de rustige omgeving. In dit blogartikel vertellen we hoe u kunt genieten van een rustige vakantie op de Veluwe.</

Mooiste wandelroutes op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied in het oosten van Nederland en er zijn vele leuke wandelroutes op de Veluwe te vinden. Hieronder vindt u een selectie van enkele wandelroutes voor een boswandeling op de Veluwe:

  • Het Planken Wambuis: Deze wandelroute is 13 kilometer lang en voert door het prachtige natuurgebied Het Planken Wambuis, dat bekend staat om zijn uitgestrekte heidevelden en bossen. Onderweg komt u langs een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals de Klinkenberg, een oude stuifduin.
  • De Hoge Veluwe: Het Nationaal Park De Hoge Veluwe biedt vele mooie wandelroutes door zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Een van de populairste routes is de 7 kilometer lange route die begint bij het Kröller-Müller Museum en voert door het prachtige landschap van het park.
  • Het Speulder- en Sprielderbos: Het Speulder- en Sprielderbos is een van de oudste bossen van Nederland en biedt vele mooie wandelroutes. Een aanrader is de route die begint bij het Bezoekerscentrum in Garderen en voert door het prachtige landschap van het bos, langs de Speulder- en Sprielderbeek.
  • De Posbank: De Posbank is een uitkijkpunt op de Veluwe met prachtig uitzicht over het omliggende landschap. Er zijn vele wandelroutes in de buurt van de Posbank, waaronder een mooie route van 6 kilometer die begint bij het Bezoekerscentrum Veluwezoom.
  • Het Leuvenumse Bos: Het Leuvenumse Bos is een prachtig bosgebied op de Veluwe met mooie wandelroutes. Een aanrader is de route van 11 kilometer die begint bij Hotel Restaurant De Zwarte Boer en voert door het afwisselende landschap van het bos en de aangrenzende heidevelden.

Soorten wandelroutes op de Veluwe

Er zijn verschillende soorten routes die u kunt wandelen op de Veluwe die u kunt volgen, afhankelijk van uw interesses en fysieke conditie. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten wandelroutes op de Veluwe:

  • Korte wandelroutes: Dit zijn wandelroutes van minder dan 5 kilometer die geschikt zijn voor mensen die niet lang willen wandelen of niet zo'n goede conditie hebben. Deze routes zijn vaak ook geschikt voor gezinnen met kinderen.
  • Langeafstandswandelingen: Dit zijn wandelroutes van meer dan 5 kilometer die geschikt zijn voor mensen die van lange wandelingen houden en een goede conditie hebben. Op de Veluwe zijn diverse langeafstandswandelingen te vinden, zoals het Veluwe Zwerfpad en het Trekvogelpad.
  • Thematische wandelroutes: Dit zijn wandelroutes die een bepaald thema hebben, zoals cultuur, geschiedenis, natuur of erfgoed. Op de Veluwe zijn diverse thematische wandelroutes te vinden, zoals de Klompenpaden en de cultuurhistorische wandelroutes in het Nationaal Park De Hoge Veluwe.
  • GPS-wandelroutes: Dit zijn wandelroutes die je kunt lopen met behulp van een GPS-systeem. Hierbij volgt u geen bewegwijzering, maar loopt u aan de hand van een GPS-track. Op de Veluwe zijn diverse GPS-wandelroutes te vinden.
  • Nachtelijke wandelroutes: Dit zijn wandelroutes die u 's nachts kunt lopen, vaak onder begeleiding van een gids. Op de Veluwe zijn diverse nachtelijke wandelroutes te vinden, waarbij u kunt genieten van de stilte en duisternis van de natuur.

Vakantiehuis kopen op de Veluwe

Wilt u een vakantiehuis kopen op de Veluwe? Dat begrijpen we helemaal! De Veluwe is een prachtig gebied voor een permanent vakantieadres. Bij de Rimboe & De woeste hoogte hebben we een breed aanbod aan vakantiehuizen te koop en te huur. Bekijk het aanbod op onze website en boekje verblijf.