14 november 2022 | 1 min. leestijd
Omgeving

De mooiste natuurgebieden in Nederland

Romy
Redacteur
Waar kunt u de mooiste natuurgebieden in Nederland vinden? Wanneer u vakantie heeft, kunnen wij ons goed voorstellen dat u zich terug wilt trekken in de natuur. Verspreid over heel Nederland vindt u de meest prachtige natuurgebieden. Voor een klein land is er bijzonder veel afwisseling en is geen plek ooit hetzelfde. Ideaal om te beleven met uw gezin, familie of vrienden. Benieuwd wat ons land te bieden heeft? Wij hebben de vijf mooiste natuurgebieden in Nederland op een rijtje gezet. Laat u inspireren.

De ultieme top 5 natuurgebieden in Nederland

Een vakantie hoeft niet altijd over de grens te zijn. Nederland is een land waar u de meest uiteenlopende natuurgebieden kunt vinden om tot rust te komen. Wij hebben een top 5 opgesteld zodat u weet waar u uw volgende vakantie(s) mogelijk gaat doorbrengen:

1. De Veluwe

De Veluwe is een enorm natuurpark waar u pas écht tot rust komt. Op de fiets of te voet is het gebied te verkennen via de aangelegde wandel- en fietspaden. Het landschap is afwisselend: bossen, heide en stuifzand, alles is er te vinden. In de vrije natuur wonen er verschillende soorten zoogdieren. Zo  kunt u zelfs een vos, ree of wild zwijn tegenkomen. Bent u uitgekeken op de avonturen in de natuur? Dan heeft u de mogelijkheid om musea en wellness te bezoeken.

2. De Wadden

Heerlijk uitwaaien in het uiterste noorden van Nederland: de Waddeneilanden. De unieke mix van duinen, stranden en weilanden geven de eilanden veelzijdigheid. Het hele jaar door zijn de Wadden een aanrader voor wanneer u tijd wilt doorbrengen met familie of vrienden. Wandel langs de eindeloze stranden of kom schapen in hun natuurlijke omgeving bewonderen.

3. Biesbosch

De Biesbosch bevindt zich in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Kenmerkend voor dit natuurgebied zijn de waterpartijen waar u voor natuur én recreatie terecht kan. Wist u dat er bootjes te huur zijn om het water te verkennen? Geliefd door groot en klein, is de Biesbosch ook voor kinderen werkelijk een paradijs.

4. Utrechtse Heuvelrug

Midden in Nederland vindt u een oase van rust tussen Amersfoort en Utrecht. Natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug bestaat uit heidevelden, bossen en zoals de naam al zegt: heuvels. Vanaf het hoogste punt heeft u uitzicht over de wijde omgeving.

5. Oostvaardersplassen

Een nieuw ontwikkeld stuk natuur zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland. Geniet hier van moerasgebieden, grasvlakten en waterplassen. Vogelspotters en wandelaars komen graag naar de plassen om vogels te spotten en het wandelpad ‘Het lange pad’ te volgen. Tijdens regenachtige herfst- en winterdagen loopt u deze route met hoge laarzen.

Vakantiepark De Rimboe en De Woeste Hoogte

Toe aan een vakantie midden in de natuur? Kom naar vakantiepark De Rimboe en De Woeste Hoogte en ontdek al het moois dat de Veluwe te bieden heeft! Vakantiehuis huren? Onze vakantiewoningen hebben een unieke ligging die uitkijken over de bossen en waterpartijen. U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen huisjes voor 4-5 personen, 6-8 personen en groepsaccommodaties voor ruim 10-14 personen. Heeft u liever uw eigen woning voor tijdens de vakantie? Een vakantiehuis kopen in ons vakantiepark op de Veluwe is ook mogelijk. Bekijk hier ons aanbod.

Waarom ons vakantiepark dé plek is om te ontspannen

  • Ruime accommodaties
  • Goede faciliteiten
  • Heerlijke eetgelegenheden
  • Zwembad tegenover de restaurants
  • Alle rust en ruimte in de natuur

Boek nu

Boek direct een vakantie in het mooiste natuurgebied van Nederland! U kunt een brochure aanvragen voor meer informatie over onze vakantiehuizen in recreatiepark De Rimboe en De Woeste Hoogte. Neem voor verdere vragen gerust contact met ons op. Wij verwelkomen u graag.

TEst